Το κάστρο Pena Palace στην Πορτογαλία


Pena Palace
Pena National Palace φωτ.:Weekend Wayfarers

Το Pena Palace είναι ένα κάστρο στο δήμο της Sintra, στην Πορτογαλία. Το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στα βουνά Sintra πάνω από την πόλη Sintra και σε μια καλή μέρα μπορεί εύκολα να δεις από εκεί τη Λισαβόνα και ένα μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής περιοχής


Pena Palace
Palácio da Pena   Andrea DG

Είναι ένα εθνικό μνημείο και αποτελεί μία από τις κυριότερες εκφράσεις του ρομαντισμού του 19ου αιώνα στον κόσμο. 
Το ανάκτορο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCOκαι ένα από τα Επτά Θαύματα της Πορτογαλίας
Χρησιμοποιείται επίσης για κρατικές εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Pena Palace
Pena Palace   Rob Hurson

Η ιστορία του κάστρου άρχισε τον Μεσαίωνα όταν ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία της Pena χτίστηκε στην κορυφή του λόφου πάνω από τη Sintra. Σύμφωνα με την παράδοση, η κατασκευή έγινε μετά από την εμφάνιση της Παναγίας.

Το 1493, ο βασιλιάς Ιωάννης Β , συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βασίλισσα Λεονόρ , έκανε προσκύνημα στο χώρο για να εκπληρώσει έναν όρκο. Ο διάδοχός του, ο βασιλιάς Μανουήλ Α, διέταξε την κατασκευή ενός μοναστηριού.


Pena Palace
Pena National Palace   Glyn Lowe PhotoWorks

Τον 18ο αιώνα το μοναστήρι υπέστη σοβαρή ζημιά από κεραυνόΩστόσο, ο μεγάλος σεισμός της Λισαβόνας του 1755 , που συνέβη λίγο αργότερα, έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή στο μοναστήρι, μετατρέποντάς το σε ερείπια. 

Για πολλές δεκαετίες παρέμεναν τα ερείπια ανέγγιχταΤο 1838 o βασιλιάς Φερδινάνδης αποφάσισε να αποκτήσει το παλιό μοναστήρι, όλες τις γύρω περιοχές, το κοντινό Κάστρο των Μαυρών και μερικά άλλα κτήματα στην περιοχή. 

Ο βασιλιάς Φερδινάνδης έθεσε ως στόχο να μετατρέψει τα ερείπια της μονής σε ένα παλάτι που θα χρησίμευε ως καλοκαιρινή κατοικία για την πορτογαλική βασιλική οικογένεια.

 Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1842 και 1854, αν και σχεδόν ολοκληρώθηκε το 1847.


Pena Palace
Pena National Palace    Glyn Lowe PhotoWorks


Το παλάτι τράβηξε γρήγορα τους επισκέπτες και έγινε ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πορτογαλίας. 
Με την πάροδο του χρόνου τα χρώματα των κόκκινων και κίτρινων προσόψεων ξεθώριασαν και για πολλά χρόνια το παλάτι ήταν οπτικά εντελώς γκρίζο μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα που τα αρχικά χρώματα αποκαταστάθηκαν.
Pena Palace
Pena Palace    Randolph Croft
Το 1995, το παλάτι και το υπόλοιπο Πολιτιστικό Τοπίο της Sintra ταξινομήθηκαν από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
πληροφορίες από: wikipedia
Pena Palace
Pena Palace   Randolph Croft

Pena Palace
Pena Palace   Randolph Croft

Pena Palace
 Pena Palace    commons.wikimedia.org

Palácio Nacional da Pena
Palácio Nacional da Pena    Paulo Valdivieso

pena palace
pena palace     Ulbrecht Hopper

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια