Οι κόκκινοι αμμόλοφοι στην έρημο Simpson στην Αυστραλία


Οι κόκκινοι αμμόλοφοι βρίσκονται στην έρημο Simpson στην Αυστραλία.


Η έρημος Simpson

Η έρημος Simpson της Αυστραλίας έχει τους μεγαλύτερους παράλληλους αμμόλοφους στον κόσμο. Μεταξύ αυτών, ο Μεγάλος Κόκκινος θεωρείται ο πιο διάσημος. Το ύψος του είναι 40 μέτρα.
Στο έδαφός της ερήμου του Simpson, μπορείτε να δείτε μοναδικά φυτά και σπάνια είδη ζώων. Υπάρχουν περισσότερα από 180 είδη πτηνών μόνο. Διαφορετικά είδη σαυρών ζουν επίσης στην έρημο.Η περιοχή της Κόκκινης Ερήμου είναι εντυπωσιακή. είναι περίπου 143 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο Charles Sturt θεωρείται ότι την ανακάλυψε το 1845. Οι εκτεταμένες γεωλογικές έρευνες της ερήμου άρχισαν μόνο στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε την έρημο ήταν ο Medigo. Αυτό το σημαντικό γεγονός συνέβη το 1939.

Η έρημος Simpson

Τη δεκαετία του '60 του περασμένου αιώνα, στην έρημο Simpson ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου. Ωστόσο, από τη δεκαετία του '80, η έρημος της κόκκινης άμμου προσελκύει μόνο τους τουρίστες. Μεγάλες περιηγήσεις σε όλη την έρημο πραγματοποιούνται εκεί. Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στις πιο γραφικές περιοχές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια