Το νησί Lord Howe ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης

Το νησί Lord Howe


Το νησί Lord Howe είναι ένα μικρό νησί στη Θάλασσα του Τάσμαν, 600 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής Αυστραλίας και 700 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σίδνεϊ.

Το νησί Lord Howe έχει ένα υποτροπικό κλίμα, με ήπια έως ζεστά καλοκαίρια με αρκετά συνηθισμένη βροχή, και πιο υγρό, δροσερό σε ήπιους χειμώνες. Υπάρχει σταδιακή μετάβαση από θερινές σε χειμερινές συνθήκες και αντίστροφα. Οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες θυμώνουν μεταξύ 17C και 20C το χειμώνα και μεταξύ 24C και 27C το καλοκαίρι. Οι μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 12C και 15C το χειμώνα και μεταξύ 18C και 22C το καλοκαίρι. Η μέση υγρασία στο διάστημα 60% έως 70% όλο το χρόνο γίνεται πιο αισθητή σε θερμότερες καλοκαιρινές ημέρες από τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες. Παρόλο που το νησί έχει λογικά υψηλές βροχοπτώσεις, με ετήσιο μέσο όρο και μέση τιμή περίπου 1600mm, οι ξηροί μήνες είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο.


Το νησί Lord Howe

Το νησί Lord Howe

Το νησί Lord Howe

Με τις κορυφές γλυπτά των βουνών που αυξάνονται θεαματικά από τα νερά που μοιάζουν με κοσμήματα, το νησί Lord Howe είναι ένας τόπος εξαιρετικών αντιθέσεων - συχνά αναφέρεται ως «ο τελευταίος παράδεισος».

Έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1982 για τη μοναδική του ομορφιά και ποικιλομορφία, την αξιοσημείωτη γεωλογία και τη σπάνια συλλογή πτηνών, φυτών και θαλάσσιας ζωής, το Lord Howe περιβάλλεται από τον νοτιότερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο. Τα κρυστάλλινα νερά είναι γεμάτα με θαλάσσια ζωή και σπάνια κοράλλια, προστατευμένα ως μέρος του Θαλάσσιου Πάρκου Lord Howe Island.


Το νησί Lord Howe έχει σχήμα περίπου ημισελήνου, μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων και πλάτους 2 χιλιομέτρων. Είναι ένα διαβρωμένο απόσπασμα του ηφαιστείου ασπίδας επτά εκατομμυρίων ετών. Η ημισέληνος του νησιού προστατεύει έναν κοραλλιογενή ύφαλο και μια λιμνοθάλασσα. Τα βουνά Lidgbird (777 μ.) και Gower (875 μ.) Κυριαρχούν στο νότιο άκρο του νησιού.

Μέχρι την κατασκευή του αεροδρομίου Lord Island Howe το 1974, ο μόνος τρόπος να φτάσει κανείς στο νησί ήταν δια θαλάσσης. Σήμερα, το νησί εξυπηρετείται από καθημερινές πτήσεις, αλλά υπάρχει περιορισμός μόνο 400 επισκέπτες κάθε φορά, και τους περίπου 350 κατοίκους . Ως εκ τούτου, το Lord Howe είναι ένα νησί με παρθένα ομορφιά.
Ο κύριος τύπος μεταφοράς είναι τα ποδήλατα και δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, αλλά υπάρχουν πολλές δραστηριότητες.

To Lord Howe δεν ήταν ποτέ μέρος μιας ηπείρου και σχεδόν τα μισά φυτά της νήσου είναι ενδημικά. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Palm Kentia, η εξαγωγή του οποίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία του νησιού μετά τον τουρισμό.

Το νησί αποτελεί σημαντικό χώρο αναπαραγωγής για θαλάσσια και χερσαία πτηνά και πάνω από 400 είδη ψαριών και 80 είδη κοραλλιών βρίσκονται στα ύδατα που περιβάλλουν το νησί.

Η διακριτική πυραμίδα Μπάλες είναι μια βραχώδης νησίδα που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νότια του νησιού Lord Howe και είναι επίσης το υπόλοιπο ενός διαβρωμένου ηφαιστείου. Είναι η ψηλότερη ηφαιστειακή στοίβα στον κόσμο, μία από τις πολλές στοίβες που σχηματίζουν νησίδες στην περιοχή.


Το νησί Lord Howe

Το νησί Lord Howeπηγή εικόνων: https://www.arajilla.com.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια