Το επιβλητικό βουνό που χωρίζει τρεις χώρες

Η φύση συναγωνίζεται τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όταν θέλει, και σίγουρα το βουνό Roraima, αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης.
 Οι κορυφές του βουνού Roraima εκτείνονται σε 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα τέμνοντας τρεις διαφορετικές χώρες, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία και τη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής. Το πιο εντυπωσιακό στο βουνό αυτό είναι η όψη του, που θυμίζει έναν απότομο βράχο λες και έχει πέσει από τον ουρανό. Ξεκινάει από το έδαφος και υψώνεται έως τον ουρανό, σχηματίζοντας απότομους γκρεμούς, ενώ καταρράκτες κυλούν από εκεί.

Οι επισκέπτες κατασκηνώνουν στους πρόποδες του βουνού, και οι πιο τολμηροί σπεύδουν να δουν την εντυπωσιακή ομορφιά του από κοντά. Τα νερά στους καταρράκτες κάλουν όποιον αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, να γνωρίσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους Ινδιάνους της περιοχής, το βουνό Roraima, ήταν δέντρο που αναπτύχθηκε γρήγορα και χάριζε με τροφή όλα τα χωριά γύρω του. Οι θεοί από ζήλια σταμάτησαν την ανάπτυξη του το νέκρωσαν και έτσι κατέληξε βουνό.
πηγή: www.e-daily.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια