Διατομική Γη - οικολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο
Η Γη Διατόμων (διατομική γη) ή διατομίτης ή Kieselguhr είναι ένα οικολογικό εντομοκτόνο-παρασιτοκτόνο, 100% φυσικό, ορυκτό προιόν. Προέρχεται από την συσσώρευση ενός τεράστιου αριθμού απολιθωμένων διατόμων (φυτοπλαγκτόν) που είναι άφθονα στα υδάτινα οικοσυστήματα και αποτελείται κατά 90% από πυρίτιο.

Η Διατομική Γη είναι σε μορφή λεπτής σκόνης (σαν ταλκ), χρώματος γκρι και αν τη δούμε στο μικροσκόπιο, οι κόκκοι της είναι τόσο αιχμηροί, που θυμίζουν μικρα σπασμένα γυαλιά.
Ο τρόπος δράσης της είναι μηχανικός, αφού προσκολλάται εύκολα στα σώματα των βαδιστικών εντόμων καθώς περπατούν, σχίζοντας το κηρώδες επίστρωμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και τελικά να πεθαίνουν μετά από μερικές μέρες. Σημαντικό πλεονέκτημά της, είναι ότι τα έντομα δεν μπορούν να αποκτήσουν ανοσία, λόγω της απουσίας χημικών ουσιών.
Χρησιμοποιείται για μυρμήγκια όλων των μεγεθών, κάμπιες λεπιδοπτέρων, προνύμφες Κολεοπτέρων, φυλλοκόπτες, ψύλλους, ψείρες, κοριούς, ακάρεα, τσιμπούρια, κατσαρίδες, σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες, αράχνες, τερμίτες, λέπισμα, σαρανταποδαρούσες, μύγες, ψαλίδες, αφίδες, θρίπες, ψύλλες, υπονομευτές και πολλά άλλα, χωρίς όμως να σκοτώνει τους ωφέλιμους γαιοσκώληκες!
Είναι κατάλληλη και ασφαλής για χρήση σε κατοικίες, αποθήκες, καλλιέργειες ακόμη και σε λαχανόκηπους ή να τριφτεί πάνω στα κατοικίδια ζώα. Η γη διατόμων των γλυκών υδάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφικό υπόστρωμα σε υδροπονικούς κήπους και φυτά σε δοχεία (κυρίως σε bonsai), στην αποθήκευση σιτηρών και ζωοτροφών και ως εντομοκτόνο.
Τα πλεονεκτήματα της συνοψίζονται ώς εξής:
1. Είναι αβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα.
2. Εχει προσιτή τιμή.
3. Είναι ένα 100% φυσικό, ορυκτό προιόν.
4. Είναι κατάλληλη για οικολογική - βιολογική καταπολέμηση εντόμων.
5. Είναι μη τοξική για τον άνθρωπο, τα θερμόαιμα θηλαστικά και το περιβάλλον.
6. Τα έντομα και τα παράσιτα δεν μπορούν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα.
7. Δρα αποτελεσματικά ενάντια στα οικιακά παράσιτα και έντομα όπως κατσαρίδες, τσιμπούρια, ψύλλους, κοριούς και επίσης σε σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες.
8. Η γη διατόμων έχει αποδειχθεί θαυματουργό διηθητικό μέσο λόγω της ελαφρότητάς της, του πορώδους της και της μοναδικής κυψελοειδούς δομής της, που την κάνει ιδανική για το φιλτράρισμα του νερού και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Χρησιμοποιείται στη διαδικασία επεξεργασίας πόσιμου νερού ή άλλων υγρών, όπως και σε δεξαμενές ψαριών.
Περισσότερες πληροφορίες.


Δια
τομική Γη - Γη Διατόμων - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνοwww.geoponiko-parko.gr