Κουτσουπιά (Cercis siliquastrum)Η κουτσουπιά είναι ένα δέντρο που σίγουρα έχεις δει πολλές φορές τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε πάρκα και κήπους και έλεγες "πώς το λένε, ξέρει κανείς;". Είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που ρίχνει τα φύλλα του το Νοέμβριο περίπου και μόλις έρθει η άνοιξη βγάζει λουλούδια. Τα λουλούδια του είναι μοβ, μπόλικα μπόλικα σε κάθε τσαμπί. Θα τα χαρείς για πολύ καιρό, ίσως και για πάνω από ένα μήνα.
Λίγο πριν τελειώσουν τη βάρδια τους τα λουλούδια, θα αρχίσουν να βγαίνουν τα φύλλα. Τα φύλλα της κουτσουπιάς δεν είναι τίποτε τυχαία φύλλα, φύλλα του συρμού. Είναι πανέμορφα φυλλαράκια σε σχήμα καρδούλας. Τα λουλούδια θα φτιάξουν μικρά σκουρόχρωμα "φασολάκια". Εκεί μέσα κρύβονται οι σπόροι της κουτσουπιάς. Αν τους μαζέψεις το καλοκαίρι, μπορείς να τους αποθηκεύσεις και να τους σπείρεις. Φυτρώνουν πολύ εύκολα και θα σου δώσουν νέες κουτσουπίτσες.
Η κουτσουπιά είναι ό,τι πρέπει για να τη φυτέψεις σε μικρά ή μεγάλα υψόμετρα, ή ακόμη και κοντά στη θάλασσα. Μπορείς να φυτέψεις πολλές μαζί σε δενδροστοιχεία για να διαμορφώσεις κάποιο μονοπάτι.
Ολόφρεσκο φυλλαράκι κουτσουπιάς

πηγή: http://www.kipologio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια